AnimaVision - spletna videošola

Mednarodna spletna videošola v 4-ih jezikih. Brezplačna, z možnostjo shranjevanja v PDF in tiskanja v priročnik. Z dodanim razširjenim delom o animiranem filmu ter o delu z mladimi.

www.vision-videoschool.eu.

Fotonasveti za mlade fotografe

Fotopriročnik z različnimi nasveti za mlade (in mlade po srcu) fotografinje in fotografe.

Fotopriročnik v PDF obliki si lahko preneseš s klikom na orodja (dve puščici) na levi sliki.

Kako nastane animirani film - sklop izobraževalnih videov

Sklop videov o nastajanju animiranega filma, ki so nastali v sodelovanju s slovenskim filmskim animatorjem Leonom Vidmarjem.

Video za začetnike 1 - osnove snemanja in montaže

Priročnik je namenjen spoznavanju osnovnih zakonitosti snemanja, ki lahko vaše videe naredijo privlačnejše, predvsem pa gledalcu razumljivejše. Namenjen je posameznikom, mladim, šolskim učiteljem, mladinskim delavcem, dejavnim v različnih kulturnih ali športnih društvih, ki želijo dokumentirati svoje dejavnosti. Tudi manjšim podjetjem, ki želijo promovirati svoje izdelke ali storitve … V njem boste spoznali, kako pravilno načrtovati sliko, da bo gledalcu razumljiva, kako ustvariti uravnotežene kompozicije in kako izdelati preproste, a učinkovite videokolaže. H knjižici je priložen tudi DVD z nekaj primeri dobrih praks.  CENA 17€ (naročila pri založbi Primus).

Video za začetnike 2 - različni formati snemanja

Priročnik Video za začetnike 2 te vodi skozi izdelavo kratkega igranega filma, TV novice in reportaže, stoptrik animacije, glasbenega videospota in snemanje odrskega nastopa. Znanje opisano v priročniku je praktično in namenjeno takojšnji uporabi. Za pojasnila so na spletu na voljo video primeri. Cena: 14,90€ (naročila pri založbi Primus).